В района на Рибарския плаж във Варна има пропадане на земни

...
В района на Рибарския плаж във Варна има пропадане на земни
Коментари Харесай

От Геозащита алармират: Заради пропадане на земни маси в района на Рибарския плаж трябва да се спре движението

В региона на Рибарския плаж във Варна има пропадане на земни маси в резултат на комплекс от аргументи, поради което и придвижването в региона би трябвало да се прекрати, разяснява шефът на Геозащита - Варна Красимир Николов.

На първо място алеята е върху насип, който не е укрепен. С времето насипите се размиват от морската вода и в композиция с несъответствуваща растителност и мощни ветрове дърветата се отскубват и увличат земни маси и част от пътната настилка в региона. Силните зимни щормове и неспокойствие на морето до 6 бала през ноември и декември също са изиграли своята роля, споделя Красимир Николов. И на четвърто място той акцентира, че  неченки на деформации са регистрирани от Геозащита още през 2022 г.Тогава обаче не е открито решение на казуса.

Препоръката на Геозащита е да бъде прекратено придвижването на коли и тежка техника в засегнатия сектор защото е рисково.

В момента от Геозащита приготвят план, който ще бъде завършен доникъде на идната година. Той ще бъде предаден на Министерство на регионалното развитие и по-късно държавното управление би трябвало да работи, съобщи varnautre.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР